op zoek naar u

 

Wil graag onderzoeken hoe mannen en vrouwen boven de 70 jaar eruit zien met hun tatoeages.

Niet alleen wil ik letterlijk laten zien hoe de inkt is na zoveel jaar maar wil ook weten wie zij zijn en wie ze konden zijn daardoor. Hoe de omgeving erop heeft gereageerd en hoe ze daarmee omgingen. Beetje meer het totaal plaatje wil ik onderzoeken dan alleen ‘de betekenis van je tattoo’. 

Deze vraag is ontstaan doordat mensen aan mij vroegen ‘ja, maar wat als je ouder wordt dan?’

Dan gaf ik meestal antwoord: Mag blij zijn dat ik zo oud mag worden.

(Ik heb dus ook tatoeages…) Maar de vraag begon toch wel te knagen. ‘Maar wat dan als je ouder bent’ en vanuit die vraag

ben ik mijn zoektocht gestart. 

Mijn plan is om, samen met fotograaf; Martijn van Marle, de mensen thuis of waar ze zich prettig voelen, te interviewen en te fotograferen. Elk persoon is een eigen hoofdstuk. Ook betrek ik een andere fotograaf Jaap Vliegenthart erbij. 

Hopelijk lukt het me om dit uiteindelijk te bundelen in een boek ‘Oude inkt’ en wat helemaal geweldig zou zijn is een expositie waar ze zelf ook in de spotlights zouden kunnen staan. Ik hoop zo dat het uiteindelijk een tof iets wordt en dat het lukt om deze mensen mooi neer te zetten en met respect.

 

 

 

 

 

error: U mag zonder toestemming geen kopie maken van deze website..