Eetbaar Lelystad is om te smullen

Stichting Lelystad Artistiek Participatie Platform,

kortweg ‘t Lapp, heeft sinds kort haar intrek genomen in een leegstaand winkelpand aan de Waagpassage. ‘t Lapp heeft de ruimte gevuld met kunstwerken. 
Buiten het pand zijn moestuinbakken door Eetbaar Lelystad ingezaaid met groenten, die bewoners uiteindelijk mogen oogsten. 

De stichting wil in de toekomst allerlei activiteiten organiseren over kunst, cultuur en natuur. Wat al bewezen is en  heeft opgebracht wat het slagen van het project garandeert.

Klik als je het leuk vindt.

 

 

www.hetlapp.nl

Triest aan blik van velen een braakliggende stuk grond waar veel mogelijkheden zijn zo ook in de binnenstad en Eetbaar Lelystad en het Lapp zijn al druk doende.

Zien we dat niet vaak een braakliggende stuk grond jaren lang onaangeroerd. Naast het viaduct of een stuik grond dat niet wordt onderhouden. Is het niet zo dat er steeds meer plekken niet verder verbouwd word omdat er crisis is? Hoe gaan we daar mee om en wat is een goed plan. Hier in Lelystad zijn er mensen actief om juist deze plekken te gaan verbouwen. Mede met hulp van andere en zodoende hun eigen groente te gaan verbouwen.

Het initiatief is al genomen en nu vragen we aan de lokale bevolking om daar ook aan mee te doen. De inzet en motivatie is er wel en het heeft al bewezen dat volkstuintjes een overvloed oplevert.

     

Malou Kamstra      Ben Kamstra        Norma Karmelk

Deze mensen hierboven genoemd zijn al druk doende. Met de gemeente in bespreking ivm hulp en ruimte. Die ruimte is er nu aan de Waagpassage

Eetbaar lelystad is een initiatief van enkele Lelystedelingen die zich bezig wil houden met een betere toekomst voor ons allemaal. De economische situatie in Nederland is er niet veel beter op geworden de laatste tijd. We hebben minder vertrouwen voor de toekomst, de hoop op een goede oudedagsvoorziening wordt de grond in geboord  en concreet: ons eten wordt duurder.
Niet gek dus dat veel mensen  het heft in eigen handen nemen en initiatieven voor eigen moestuintjes komen er steeds meer. Eetbaar Lelystad wil mensen activeren mee te denken, of nog beter mee te werken aan een eetbare stad, toegankelijk voor iedereen in de vorm van permacultuur. Op deze website is van alles hierover te vinden. Daarnaast maken wij ons hard om kinderen weer in contact te laten komen met de natuurlijke landbouw, zodat zij al vroeg leren hoe lekker eigen verbouwde groente en fruit is. ( permacultuur is zoveel mogelijk biologisch en dus zonder bestrijdingsmiddelen) We starten binnenkort met een projectje in de Waterwijk bij een speeltuin met hulp van Centrada en de gemeente

Het is niet de bedoeling om de groenteboer te pesten. Maar bewust om te gaan met schoon verantwoord tuinieren. Je hoeft niet perse groente in je tuin te gaan verbouwen. Ook planten en bloemen van inheemse zeldzame soorten zijn welkom. en het zorg voor bijen.

 

Norma schrijft

Eetbaar Lelystad net als andere eetbare steden een initiatief, inmiddels gesteund door Centrada en gemeente Lelystad om mensen bekend te maken met een milieu vriendelijke manier van het verbouwen van groenten. Kinderen bekend te maken met gezonde voeding door moestuintjes te maken op scholen.

In Lelystad is er nog genoeg ruimte om een mooie tijdelijke volkstuincomplex te gebruiken totdat alles weer aan trekt de gemeente hoeft niet bang te zijn voor langdurige onteigening zaken.

Geef een reactie

error: U mag zonder toestemming geen kopie maken van deze website..