De paraplu voor free festivals

Wij van de Stichting Utopodium wilt een paraplu bieden aan de free festivals organisatoren om onderling ervaringen te delen en samenwerken waar het kan.
Samenwerkend staan we tenslotte sterker en kan en mag er meer en zijn er ook uitwisselingen van middelen en ervaringen om ook de onkosten te drukken.
download (5)
Laat het de gemeentelijk bestuurders weten in Lelystad dat we het allemaal waarderen

Ik ben van mening dat de organisaties die een Gratis toegankelijke evenement moet worden genomineerd voor een publieksprijs en daar tegenover een melding van waardering vanuit de bevolking, Gemeente en de middenstand die er wel bij vaart.  laat de ondernemers een beloning geven aan hun die zich vrijwillig inzetten om een mooi en goed georganiseerd feest voor de stad te geven waar we in Lelystad trots op mogen zijn.
Geef ze de erkenning wat ze verdienen hier een aantal op een rij
Maar vooral die het met een klein of geen budget moeten doen heeft mijn voorkeur

 

download (4)Jolpop

Zoals we al kennen is Jolpop een van de betere organisaties is al meer dan 10 jaar actief.
Voor Live band’s een act opzetten op verschillende podia’s wat internationale status verdient.
Elk jaar weer een pracht van een opzet geheel in het teken van gezin en familie.
En voor de kids een heuse speel en doe dag met storm banen en luchtspring onderdelen.
Eten en drinken kunst en cultuur komen samen met de bewoners in de omgeving een pracht van een dag zonder calamiteiten en heel gemoedelijke sfeer. Zowel bezoekers al muzikanten hebben een dag o naar uit te kijken en het is gratis toegang

De Dancetour

Elk jaar weer op nieuw een plein gratis toegankelijk dansen en feesten op house dance.
het terrein omringt met veiligheid hekken en een drukte ongekend kijken de liefhebbers er naar uit als Dancetour zijn tenten op zet in Lelystad op het evenementen terrein in de gordiaan stadshart in de bloei. tot de laatste klanken is het een komen en gaan van publiek jong en oud vermaakt zich enorm en het is ook machtig mooi netwerken geen ongeregeld heden dan anders normaal een familie moment

 

Nationale oldtimerdag

Zoals we al weten komen er heel veel wagen klassiek moderns speciale en vooral de antieke wagen het Lelystads wegdek verfraaien en is het een groot opgezette evenement eerder voorheen altijd op de binnen dreven van Lelystad en nu in Batavia stad. dat is een keuze maar blijft wel een gratis familie kijk en doe dag het is voor al kijken en dromen en terug denken de meest uiteen lopende vervoersmiddelen.
Eten en drinken het is er allemaal een groot evenement wat bruist en gezien wordt in heel Lelystad

Een heuse verwen Vaderdag waar je lekker de tijd kan nemen en genieten en een dag vieren altijd mooi weer en een levendige stoet voor elk wat wils te doen en het is ook nog eens gratis toegankelijk voor iedereen.

Blues Festivallelystad

Altijd gratis en groots opgezet door
Ana Paula van Son Ruud Kornet samenwerkend met de eigenaren van cafetaria’s en restaurants en ondersteunt met de Radio live een verslag ongekend niet geëvenaard door wie dan ook loopt deze festival door heel Blues minnend Lelystad  in maart al velen jaren een begrip in allerlei drankgelegenheden van kroeg tot restaurant ze gaan er voor een pracht van een blues tour door Lelystad heen met verschillende podia’s kunnen de liefhebbers overal naar binnen waar er gespeeld word. Zoveel locaties die elk jaar weer hun deuren open zetten om dit te geven aan de bezoekers.

LelySTART

Een 3 daagse evenement neergezet door velen vrijwilligers die een bloeiende culturele schakelingen verzorgd voor iedereen in de stad van kunst cultuur danse live band;s theater musical teveel om alles te noemen een meerdaagse evenement die een begrip is en zal blijven ondersteunt door gemeente en ondernemers in het stadshart komen verschillende stromingen van expressie an het licht van beeldhouwwerken schilder  straat artiesten en echt een scala aan keuzes en een overweldigende promotie en informatie die voor publiek is op gezet waar wat te leren is en te netwerken je kan en mag daar geen dag van missen 

Straatmuziekfestival

Sem van Blerk oprichter initiatief nemer die de binnenstad opsiert met onversterkte muziek tijdens de zaterdag  tussen het winkelende publiek en ondernemers een geweldige dag om mee te maken en mee te doen internationale muzikanten en lokaal heel sterk vertegenwoordig alles onversterkte met een of meerdere mensen aan de instrumenten dit heeft zeker potentie waar zelfs de ondernemers nog graag aan mee willen werken. 

Kunstroute.

Een rijke schakering van beeld en schilderwerken kunstzinnigheid ten top in Lelystad wat vrij te bezichtigen is is in en rondom de gordiaan en bij verschillende ateliers en openbare plekken achter de etalages en meer samenwerkend met diverse kunst branches versterken ze de kunstenaars en motiveren ze de starters. elke laatste zondag in het seizoen zijn menige deuren open om gratis te komen kijken. en zeker te netwerken wie weet nog meer kunstenaars.

Artifest

Het festival op het gebied van kunst, cultuur en muziek in Lelystad. Als non-profit organisatie zoals er op deze pagina meer staan  is de stichting Artifest afhankelijk van haar partners. Hun partners ondersteunen de stichting door middel van subsidiëring of door diensten. Artifest is zeer dankbaar dat deze organisaties een onderdeel uitmaken van deze festival!  Dit heeft een prominente agenda punt verworven door het grote succes wat geheel Lelystad aan trekt en het dan bruist van allerlei kunststroming en mede door de vrijwilligers een zeer gewaardeerde evenement neerzet die zich drie dagen volledig openbaar inzet toont, waar ze van buiten de stad grenzen hiernaar toe voor komen. 

Buurthuizen

Bedenk eens wat er zoal allemaal gedaan wordt bij je eigen buurt hardwerkende vrijwilligers die in de buurt een mooi feest op zetten. Geheel kosteloos kan je meedoen om je buurt leefbaar te houden. Een sociale plek voor jong en oud en maakt achtergrond niet uit. Zoveel inzet en animo om wat te doen met speel en spel.

 

Dance for Freedom

 In onze provinciehoofdstad van Flevoland Lelystad wordt dag van de Bevrijding gevierd met talloze activiteiten,verspreid over de Stad.Daar is het een komen en gaan van lokale Dj’s en  vrij toegang voor wie er van houd en wilt dansen op de beat die over verschillende plekken zijn. Het gemeenschappelijke gevoel wat we delen is ook hier weer ongekend en zal zijn toekomt hebben.

Zo zullen er wel meer van zijn meld me die.
Ik ben echt op zoek naar gratis toegankelijke evenementen.
Zo groots zijn we in Lelystad geweldig wat een feest .

Mailen met opmerkingen Utopodium@gmail.com

Het is als kiezen tussen appels en peren.
Zet je aanbeveling als je wilt onder als reactie.
Ook zijn er lezers die niet kunnen kiezen.
Het gaat om het gemeenschappelijke.
En daar kan en hoeft geen winnaar te zijn.

laat het een bevordering zijn om een samenwerking te maken en dat hun de erkenning krijgen en een gelijkwaardige beloning, We zijn allemaal winnaars want het blijft gratis voor alle bezoekers en dat is de hoofdprijs waardig.

Schrijf  je keuze en motivatie op als reactie hier onder de pagina.
via de email reageren utopodium@gmail.com

Geef een reactie

error: U mag zonder toestemming geen kopie maken van deze website..